Xtrabonus

Många av de företag som ligger i centrala Västervik är anslutna till kundklubben Xtrabonus. Detta är en kampanj som skapades för att öka handeln i centrum och som hos många företag ger en återbäring på 10 % till kunden.

För de som tänker vara i Västervik under längre tid eller tänker lägga stor tid på shopping kan det därmed vara lönsamt att gå med i denna kundklubb. Det är gratis och enkelt. Hos de anslutna företagen hämtar man en först bonusbricka. Det nummer som finns på brickan ska man sedan registrera på sidan http://www.xtrabonus.se/vastervik.

För tillfället (2015) är det ca 15 butiker anslutna. De flesta är lokala butiker som exempelvis Mantica, Hos Magnus & Eva och Ogräs. Men här finns även den rikstäckande kedjan ELON. Däremot är det enbart inköp i just denna ELON-butik som gäller för att denna bonus.

BONUS

Varje gång man handlar på ett anslutet företag visas brickan upp och man får en stämpel (förutsatt att man handlat över en viss nivå). Denna stämpel gäller då enbart för den butiken. Ett exempel är Miss Agnes som kräver köp för minst 100kr för att en stämpel ska fås. När tio stämplar delats ut får personen en bonus på 100kr i den affären.

Vill man se hur många ”stämplar” man samlat kan man enkelt göra det via hemsidan xtrabonus.se. Här kan man även se vilka företag som är anslutna och vilka erbjudanden som är gällande. Alla företag har nämligen alltid minst ett aktuellt erbjudande till klubbmedlemmarna. Detta erbjudande ändras ca 2 gånger per månad. Via hemsidan kan man även anmäla förlust av bricka. En ny bricka går då att få utan att bonusen går förlorad.

Varje affär har alltså egna kampanjer och är inte sammankopplade. Det lönar sig alltså att handla i Västervik centrum men även att vara trogen en eller några få butiker.

Utöver bonus och speciella erbjudanden ingår det även inbjudningar till VIP-kvällar och ibland förtur på reor i de anslutna butikerna.