Karlshamn

KarlshamnKarlshamn ligger i Blekinge och är en stad som har mycket ett erbjuda. För ungefär hundra år sedan så tillverkades här brännvin, punsch, tobak, snus och staden har även haft ett tryckeri som var Sveriges största producent av kortlekar. Idag finns det kvar vackra byggnader från 1600-talet så väl som ett sjöfartsmuseum. Vill du se riktigt gamla byggnader så ska du besöka Asschierska huset byggt i korsvirke eller så besöker du Carl Gustavs kyrka som ligger ett stenkast från förra nämnda huset. Karlshamn har även ett kulturkvarter där mycket bevarats. Här finns bland annat stadsmuseum, tobakslada, silversmedja, punschfabrik, köpmansgårdar och mycket mer.

Karlshamn ett mecka för fiskälskare

Mörrumsån är en livsnerv för bygden kring den och har så varit i många år. Redan runt 1231 fiskade den danske kungen lax här. I dag är det mycket populärt att fiska i Mörrum. Sista fredagen i mars är det start för sportfisket och det har nästan blivit en folkfest. Missa inte laxens hus som ligger vid Kungsforsen. Här kan du se unika utställningar, laxakvarium och lära dig mer om denna fisk.

Karlshamn har även två festivaler i fiskens tecken. Blekinge gäddfestival och laxfestivalen.  Den förstnämnda är mer eller mindre en tävling i att fånga den största gäddan.  Laxfestivalen är även den så att man ska fiska störst fisk. Dock verkar det som att denna festival har lagts på is tills vidare.

Det finns flera restauranger som serverar lokal fisk från Mörrumsån. Så se till att testa någon av dessa om du tycker om att äta fisk.

Se och göra i Karlshamn

I Karlshamn finns det något för alla oavsett om man är intresserad av att lära sig mer om stadens historia eller vill njuta av den nutida staden. Karlshamn har bland annat många natursköna områden så väl som en skärgård.

Varje år går Karlshamn Baltic Festival av stapeln vecka 29. Denna festival har hållit igång sedan 1960-talet. De senaste åren har den besökts av cirka en kvarts miljon människor. Om du ska besöka Karlshamn så passa på när denna festival är!

Bo i Karlshamn

Ska du stanna över i Karlshamn så finns det en mängd olika boenden att välja mellan och du bokar ditt hotell i Karlshamn enklast via hotellkarlshamn.com. Du hittar lyxiga hotell så väl som bed and breakfast. Det finns även vandrarhem i denna stad. Du kan enkelt hitta flera alternativ genom att jämföra online på nätet. Sedan kan du även boka direkt på nätet.