Bryggeri Fängelset

Västervik restaurangDet lokala ölbryggeriet ”Bryggeri Fängelset” ligger inte helt oväntat i gamla fängelselokaler. Dessa användes som fängelse fram till 2007 men idag är det hotell och bryggeriverksamhet i de gamla byggnaderna som har sin historia från 1800-talet. I puben kan man alltid smaka på någon av de sorter som ingår i bryggeriets ordinarie utbud. Men de har även tillfälliga sorter och säsongsöl, eller som de ofta kallar det ”Exbeeriments”.

Förutom att den lokala ölen går att köpa på puben säljs den på flera platser i staden. Man har även lyckats ”exportera” drycken utanför stadens gränser och den som vill ha denna Västerviksöl kan även få detta ibland annat i Visby (Black Sheep Arms), Stockholm (Bishop´s Arms) och Göteborg (Tre små rum).

Ölprovning

Något som är mycket uppskattat är de ölprovningar som regelbundet anordnas. Men här är det inte bara att smaka och prova olika ölsorter som gäller. Man får även gå med i bryggeriet och se på processerna och ingredienserna bakom de olika ölsorterna. En hel del kunskap lovas om öl – och en hel del provsmakningar. Ölprovningar genomförs regelbundet så den intresserade kan kontakta bryggeriet för att boka in sig på en öppen ölprovning. Är man en större grupp, minst 8 personer, anordnas privata ölprovningar. I detta fall behöver man boka i förväg.

Hitta hit

Enklaste sättet att hitta till Bryggeri Fängelset är att komma till staden med buss eller tåg. Orsaken är att bryggeriet ligger precis mitt emot stationen. En hel del resenärer som enbart ska vara i staden några timmar passar därför på att besöka denna unika pub. Andra stannar flera nätter. Detta då på hotellet som ligger i samma byggnad. Perfekt boende för de som vill bo nära kommunikation, shopping och ett av Västerviks bredaste och mest spännande ölutbud.

För den som har stort intresse för öl är Bryggeri Fängelse ett måste vid besök i Västervik.